Kategorier
Annonce

Sådan undgår du, at hunden bliver jaloux på baby

Når familiens førstefødte melder sin ankomst, kan det være svært for en hund at forstå, at den ikke længere er hovedperson og den, som alle gerne vil lege og kæle med. Det kan føre til ærgerlige situationer, og dem bør man både for sin egen og babys skyld, men ikke mindst for hundens, søge at undgå. Det ser vi nærmere på her, så læs med og få gode råd til at undgå, at din hund bliver jaloux på din baby. 

Også katte kan blive misundelige på en lille ny baby, som tager al den opmærksomhed, man selv var vant til at få, men fænomenet ses altså i højere grad hos hunde. Det gælder alle typer af hunde og er altså ikke begrænset til en bestemt race eller størrelse. 

Giv hunden opmærksomhed 

Når man får et barn, er det naturligvis det, der skal prioriteres, men her er det vigtigt, at man ikke fuldstændigt glemmer sit pelsede familiemedlem, som man før babys ankomst var så glad for. Sørg derfor for stadig at give hunden opmærksomhed, så den ved, at den stadig betyder noget. Her kan man eventuelt købe sig til lidt goodwill med foderet First Buddy, som mange hunde er glade for. 

Ekstra lækkert foder er dog ikke nok, for det er opmærksomheden, der er særlig vigtig for hunden. Ligesom mennesker har den brug for at vide, at den er elsket, og at dens familie gider den. Sørg derfor for at inddrage den ved eksempelvis at have den liggende ved siden af, når baby ammes, så den føler, den er med, eller tag den med, når du går tur med barnevognen. 

Selvom tiden skal udnyttes maksimalt, når baby sover, er det altså også her, der er en mulighed for at give din hund lidt ekstra kærlighed i form at kælen og legen.