Dyrk motion med dit barn året rundt

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at en voksen person dyrker 30 minutters motion hver dag af moderat eller høj intensitet, og dobbelt så meget hvis der er tale om et barn. Derfor er det oplagt, at man tager ud og dyrker motion sammen som en familie. På den måde kan man tage to fluer med ét smæk, da man får klaret den daglige motion, og samtidig får brugt noget kvalitetstid med sit barn. Det er aldrig for tidligt at opfordre sit barn til at dyrke motion. Det er en sund og god vane, de lige så godt kan få inkorporeret med det samme. Det samme gælder dig som forælder. Det er nemlig aldrig for sent at komme i gang med at røre sig.

Gå til sport

For at være sikker på at dit barn kommer ud og får rørt sig nok, bør man kræve, at barnet går til en sport mindst to gange om ugen. For at motivere barnet til dette er det en god ide, at man som forælder også går til en eller anden form for sport et par gange om ugen. Det sjoveste for begge parter er selvfølgelig, hvis man finder en fælles interesse i en sport som f.eks. fodbold, badminton eller ridning. På den måde er der altid noget at være fælles om, som man kan støtte og give opbakning i. Man vil som forælder også hurtigt bemærke, at det giver mere energi og overskud i hverdagen, når man dyrker motion jævnligt.

Cykel- og gåture

En aktivitet, der næsten aldrig slår fejl, er gå- og cykelture. Det er en nem og hurtig måde at få motion på, da man næsten altid kan finde tid i løbet af dagen til at gøre en af tingene. Desuden er det aktiviteter, som kan udføres året rundt. Her handler det nemlig bare om at have påklædning på efter årstid og vejret, og så er man klar til en lille gå- eller cykeltur – skal man ud at cykle, er det dog meget vigtigt, at man sørger for at benytte en cykelhjelm. Dem kan du finde her. Disse aktiviteter er altså lige til at gå til, eftersom de ikke kræver noget specielt.

Om vinteren skal man sørge for at være pakket godt ind og have noget ordentligt overtøj, og det gælder især børnene, da de har lettere ved at fange sygdomme end voksne. Hvis barnet først er blevet kold af at lege udenfor, er det dejligt at komme indenfor i varmen og få noget varmt og lækkert tøj på – Find fleecejakker her.
Om sommeren kan man være noget mere løs med påklædningen. Man skal dog sørge for, at børnene er smurt godt ind i solcreme.

Leg og sjov

En sjov, god og nem måde at få motion på, er igennem leg med sit barn. Det kan være igennem sjipning, tumlen rundt eller andre lege. Det tæller måske ikke som aktivitet af høj intensitet, men det kan let tælle som lav eller moderat aktivitet, alt efter hvilken leg, man begiver sig ud i. Med leg og sjov får du motion, men du får helt automatisk også et tættere bånd til dit barn.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*